Kategori: Here we go

Bilkulturen i Sverige

Posted on maj 24, 2017 in Kultur, Here we go

Många tänker inte på att en av de riktigt stora kulturerna i Sverige är bilarna! När det är olika bilträffar så drar det storpublik från hela landet. Störst är Power Big Meet i Västerås men det finns flera andra bilfester i landet. Dessa evenemang som lockar mycket folk är ett tillfälle för städerna att visa upp sig och det hålls ofta marknader, parkfester och liknande i samband med detta.

Den största bilfesten i södra Sverige är Power Start of Summer Meet i Hässleholm som drar närmare 10 000 besökare. Bilfesterna blir allt större för varje år. Nu kanske ni tror att detta är enbart för männen som diskuterar Volvo reservdelar och orginialfälgar men så är det inte. Bilkulturen lockar lika mycket kvinnor eftersom rockabilly exempelvis är stort. Detta är stora sociala tillställningar för alla åldrar. Bilkulturen har alltid varit stor eftersom många gillar att bygga och fixa men den är verkligen på frammarsch. Nästan varje lite stad har en årlig cruising och sedan finns som sagt dessa gigantiska bilträffar med tusentals bilar. Missa inte att se någon i sommar, det är en rejäl folkfest.
big meet

The Handmaid’s Tale

Posted on maj 21, 2017 in Kultur, Here we go

Kultur är så klart även TV och film så här kommer ett tips på en serie ni absolut inte får missa. The Handmaid’s Tale. En fantastiskt serie som började sändas i slutet av april. Den är baserad på en bok av Margaret Atwood som ederades 1985.

Handlingen utspelar sig i framtiden. Världens befolkning kan inte längre föröka sig och bara ett fåtal är fortfarande fertila. Dessa kvinnor hålls inlåsta som avelskor och enbart rika får ”köpa” barnen. Visst låter det spännande.

En ruskig tanke är att detta kanske är framtiden. Människor får allt svårare att föröka sig. Forskarna tror att det har att göra med miljögifter bland annat och att vi väntar för länge. Ny teknik kommer men det är ganska dyra behandlingar. Som tur är finns det ju diskreta lån att ta. Borta är tiden då man behövde sitta och förklara sig för en granskande bankman. I dag tar vi i stället smslån snabbt på nätet utan några frågor. Skönt för detta och många andra ämnen som rör våra kroppar är känsliga.

Så missa inte denna serie på HBO Nordic, superbra!

Nya tapter och nytändning

Posted on november 25, 2016 in Here we go

shhshss
Känner ni också hur underbar tillvaron är. Jag tror att det beror på att det både är advent och lönehelg. Det är så mysigt med advent, tycker ni inte det?

Jag ska och dricka glögg senare ikväll hos en polare men ville hem och duscha innan. Har precis duschat, betalat räkningar och slagit upp ett glas vin.

Livet känns så mysigt just i dag. Kanske beror det på att jag är skuldfri nu. Gjorde min sista avbetalning av de pengar jag lånade här. Eller så kanske det är att jag efter jobbet gick in och köpte de tapeter jag lurat länge på. Det blev de blommiga. Fast jag vågar mig inte på att tapetsera själv eftersom det är mönsterpassning.

Fast störst mysfaktor tror jag faktisk att det är att jag sitter i ett nystädat hem med adventsljusstakarna framme. Det känns så ombonat. Jag var duktig och fixade allt igår så idag och resten av helgen ska jag bara ha skoj! Har ni hunnit fått advent hemma och en mysig julkänsla?

En fredagsaktig torsdag!

Posted on oktober 27, 2016 in Here we go

vins

Hej alla vänner !

Vilken mysig kväll jag har haft idag! Det har verkligen känts som fredag hela dagen, men jag insåg precis nu att jag ju ska jobba i morgon, så jag får verkligen gå och lägga mig snart. Det känns ju himla konstigt. Vi gick ut och åt ett helt gäng och drack riktigt gott vin. Jag tog till och med efterrätt idag, en himmelsk god chokladtårta, eller ja, en bit i alla fall! Nu vill jag ju att det ska vara lördag i morgon så jag kan sova ut. Men icke! I morgon blir det fredagsmys hemma, det blir bra det också! Godnatt! ♥︎

Mysig morgon!

Posted on oktober 11, 2016 in Here we go

filt

Hej alla finisar! ♥︎

Vilken underbar morgon jag har haft idag, alltså! Är ledig så jag sov ut länge, sen låg jag i soffan och sippade på en kopp kaffe och tittade på nyhetsmorgon. Nu har jag precis ätit lite bananpannkakor till frukost/brunch och ska klä på mig löparkläderna och ta mig ut i höstvädret! Så himla mysigt att vara ledig när det är såhär ruggigt, man vill ju bara vara hemma och mysa då! Men lite träning får jag nog klämma in ändå! Vad hittar ni på idag? Har ni det lika mysigt?

 

Behöver er hjälp!

Posted on september 21, 2016 in Here we go

Hej allihop!

Åh, idag behöver jag verkligen er hjälp! Jag har i en veckas tid letat efter tapeter för en fondvägg i sovrummet och har nu lyckats få ner alternativen till två, men nu sitter jag verkligen fast. Jag kan inte för allt i världen välja mellan de här två:

tapet

eller den här:

tapet2

Båda är ju så otroligt fina och kommer passa perfekt där de ska vara. Jag funderar på om jag skulle tapetsera något mer rum så jag kan köpa båda. Vilken tycker ni är finast? Var ärliga och snälla hjälp! ♡