Mat som kultur

Posted on mars 7, 2015 in Kultur, Here we go

För mig är mat verkligen kultur. Det är kulturellt på alla sätt och vis, vad gäller traditioner, känslor, smaker, texturer, dofter… Det blir nästan inte mer kulturellt än så. Jag roas mycket av Sveriges Mästerkock och jag tycker det är så härligt att se deras kämpaglöd. De brinner verkligen för maten, och de gör allt i sin makt för att leva upp till de krav och förväntningar som juryn har på dom.

Jag tycker att det är fantastiskt modigt att ställa upp i en sådan tv-serie med så många tittare. Jag hade varit galet nervös. Men gud vad kunniga de är! Jag tycker jag är rätt bra på matlagning men om någon gav mig en levande kyckling eller liknande, ja, då hade jag inte haft en aning om vad jag skulle göra.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *