Svensk matkultur

Posted on augusti 11, 2017 in Kultur

När man tänker på svensk matkultur tänker man nog främst på husmanskost. De gamla husmansrätterna ersätts idag mer och av andra länders matkultur som pizza, tacos och tapas. Men fler börjar också upptäcka tjusningen med den gamla husmanskosten som kalops, kåldolmar, fiskgratäng, och olika sorters köttgrytor så det ser ut som om gamla svenska rätter är på väg tillbaka. Vill du laga en riktigt god köttgryta är rekommendationen att titta igenom le creuset’s alla produkter då de tillverkar grytor i gjutjärn som passar ypperligt för denna sorts mat. Men de har även stekpannor och ugnsformar som lämpar sig om du ska steka korv till makaronerna eller om du vill göra en god fläskpannkaka till exempel. Le Creuset´s produkter är av väldigt god kvalitet som gör att du kan njuta av dem i många år framöver i ditt hem och i ditt kök.

Kåldolmar är en underskattad svensk rätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *